10 mituri și adevăruri despre căderea părului

Studiile indică faptul că 70% dintre oameni au mai multă cădere a părului in timpul lunilor de toamnă. Acest lucru se datorează faptului că senzori de lumină care se află pe pielea noastră sunt mai stimulați în timpul verii, care face ca părul să crească mai mult. Cu toate acestea, există multe mituri legate de pierderea părului.

10 mituri și adevăruri despre căderea părului 10 mituri și adevăruri despre căderea părului 10 mituri și adevăruri despre căderea părului
Viata
PUB

Dacă vă spălați părul în fiecare zi putrezește rădăcina părului, care conduce la căderea lui?
MIT - Spălarea zilnică a părului nu are nicio influență. Firele care cad în timpul spălării vor cădea oricum, pentru că deja le-a început faza de cădere.

Lăsarea părului ud după duș duce la căderea părului?
MIT - Lăsarea părului ud nu-l face să cadă. Dacă ar fi așa, înotătorii care rămân ore în șir în apă ar fi toți chei.

Utilizarea unei șepci sau pălării face părul tău să cadă?
MIT - Utilizarea șepcii sau pălăriei nu duce la căderea părului, dar, la unele unele persoane sau îm anumite situații, poate agrava patologia capilară, favorizând căderea părului.

Chelia are tratament
ADEVĂRAT - Există tratamente dermatologice, cu rezultate pozitive în întreruperea pierderii părului și chiar creșterea de noi fire de păr.

Raderea sau tăierea foarte scurta a părul este recomandabilă pentru întărirea părului
MIT - Oricât de des sau oricât de scurt vă tăiați părul, nu afectați rădăcina lui, care este responsabilă pentru creștere.

Utilizarea balsamului după șamponare poate cauza căderea părului
MIT - La persoanele fără tendințe de pierdere a părului, utilizarea de balsam nu produce pierderi. Cu toate acestea, este recomandabil să se evite lăsarea rezidurilor de șampon sau balsam pe păr.

Este normală căderea părului după naștere?
ADEVĂRAT - Aproximativ 4 luni de la naștere, mai multe fire de păr pot intra prematur în faza de cădere, ceea ce duce la pierderea mai multor fire de păr pe zi decât în mod normal. Fenomenuul are denumirea de telogen effluvium, dar aceste fire vor crește din nou în mod normal, după un timp.

Apa rece dă mai multă viață părului, făcându-l mai strălucitor?
MIT - În realitate, nerecomandată este apa prea fierbinte, care stimulează activitatea glandelor sebacee. Chiar și în timpul iernii ar trebui să se aleagă întotdeauna să se spele parul cu apă calduță.

Tăierea părul în timpul lunii pline sau în creștere ajută la creșterea lui?
MIT - Nu există dovezi științifice care indică faptul că acest efect este adevărat.

Ruperea părului alb dă naștere la alte două fire?
MIT - În cazul în care firele de păr încep să devină albe, procesul are loc treptat și alte fire vor fi la fel de culoare albă. Superstiția incepe aici, persoana vede și rupe primul fir alb și doar atunci își dă seama că deja au apărut și alte fire albe.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK