10 motive sa inlocuiesti zaharul cu mierea. Beneficiile asupra organismului

Cu toate ca atat zaharul cat si mierea sunt folosite ca indulcitor si au aproximativ aceeasi valoare energetica, intre ele exista o mare diferenta. Pe langa aroma delicioasa, mierea prezinta numeroase avantaje pentru sanatate si beneficii nutritionale pe care zaharul nu le are.

10 motive sa inlocuiesti zaharul cu mierea. Beneficiile asupra organismului 10 motive sa inlocuiesti zaharul cu mierea. Beneficiile asupra organismului 10 motive sa inlocuiesti zaharul cu mierea. Beneficiile asupra organismului
Sfaturi utile
PUB

Zaharul este compus in proportie de 100% din fructoza si glucoza in timp ce mierea contine 75% glucide si 25% apa, Vitamina C, Vitamina B9, Vitamina B6, Vitamina B5, Vitamina B12, Vitamina A dar si magneziu, fosfor, fier, zinc si saruri minerale. Pe langa proprietatile nutritive, iata inca 10 motive sa inlocuiesti zaharul cu mierea:

1.Mierea e cel mai bun energizant. Sportivii olimpici consuma miere si smochine/curmale uscate pentru a-si imbunatati performantele. Medicina moderna a demonstrat faptul ca mierea mentine nivelul de glicogen si imbunatateste timpul de recuperare dupa un efort fizic mare, mult mai rapid.

2.Mierea reduce gastrita si alte tulburari gastro-intestinale. De asemenea previne ulcerul. Tot ce trebuie sa faceti este sa consumati o lingurita mica de miere cu 15 minute inainte de a manca, iar acesta functioneaza ca un pansament gastric.

3.Mierea contine flavonoide, antioxidanti care ajuta la reducerea riscului de a avea boli de inima, in timp ce zaharul favorizeaza bolile cardio-vasculare.

4.Mierea ne vindeca de tuse si dureri in gat, fiind considerat un medicament natural. La orice medic vei merge o sa iti recomande o cura cu miere si propolis, in timp ce zaharul nu a fost recomandat niciodata de nimeni fiindca nu are nici un efect.

5. Mierea este hranitoare si hidratanta pentru piele, oferindu-i mai multa elasticitate si un aspect tanar si sanatos. In timp ce zaharul ajuta la formarea celulitei si nu este folosit in nici un tratament de infrumusetare.

- continuarea in pagina urmatoare -

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK