17 lucruri pe care trebuie sa le stii despre durerile de cap!

Cine nu s-a confruntat macar o data cu o durere de cap? Mai puternice sau mai slabe, mai rare sau mai dese, durerile de cap te pot intoarce pe dos. Iata cei mai neobisnuiti factori care provoaca neplacutele dureri de cap:

17 lucruri pe care trebuie sa le stii despre durerile de cap! 17 lucruri pe care trebuie sa le stii despre durerile de cap! 17 lucruri pe care trebuie sa le stii despre durerile de cap!
Sanatate
PUB

17. Celulele cerebrale sensibile

Specialistii cred ca in timpul durerilor de cap, celulele cerebrale sunt mai sensibile si transmit valuri electrice care se imprastie de-a lungul creierului si care favorizeaza dilatarea vaselor de sange.


16. Deshidratarea

Organismul uman este alcatuit in proportie de 65% din apa. Deshidratarea apare ca rezultat al pierderii excesive de apa din organism si include si pierderea de electroliti si minerale esentiale. Deshidratarea poate reprezinta o cauza importanta a durerilor de cap, mai ales tinand cont de faptul ca majoritatea persoanelor o definesc gresit, asociind-o obligatoriu cu temperaturile ridicate si cu senzatia de sete. Pe langa durerea de cap, deshidratarea mai este insotita si de simptome precum slabiciune musculara, senzatie de oboseala, sete excesiva, stare confuza, etc.


15. Cefaleea hormonala

Durerile de cap la femei sunt deseori asociate cu modificari hormonale precum cele din timpul ciclului menstrual, sarcinii sau menopauzei. Uneori aceste dureri de cap pot fi declansate si de substante medicamentoase care produc modificari hormonale, cum ar fi pilulele contraceptive.

- continuarea in pagina urmatoare -

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK