5 teorii fascinante despre continentul pierdut al Atlantidei

Primele scrieri cu privire la Atlantida se găsesc în celebra carte, Dialoguri, semnată de Platon. Acesta scria încă din secolul IV î. Hr. că a auzit povestea continentului pierdut de la tatăl său, care la rândul său o auzise de la Solon, un funcționar al vechii Atene, căruia i-o spusese un preot egiptean.

5 teorii fascinante despre continentul pierdut al Atlantidei 5 teorii fascinante despre continentul pierdut al Atlantidei 5 teorii fascinante despre continentul pierdut al Atlantidei
Curiozitati
PUB

Acest preot susținea că în urmă cu 9000 de ani, adică peste 11.000 de ani în prezent, a existat un imens continent care s-a chemat Atlantida. Doar într-o singură zi s-au produs numeroase cutremure și inundații, iar întreg continentul a fost înghițit de ape. Peste noapte, ceea ce era considerat edenul de pe Terra, locuit de o civilizație extrem de avansată din toate punctele de vedere, a dispărut fără ca nimeni să descopere nicio urmă.

Acesta a fost probabil motivul principal, pentru care numeroase ipoteze, cu privire la locul unde s-a aflat Atlantida, s-au născut. Iată cele mai interesante teorii cu privire la continentul dispărut:

Atlantida este Antarctica

Această teorie s-a născut odată cu publicarea cărții „Schimbările Pământului”, în 1958, de către specialistul american Charles Hapgood. În această carte se dezbate problema modificărilor climatice prin care a tăcut planeta în decursul timpului. Astfel, aflăm că în trecutul îndepărtat Antarctica a fost un continent verde, unde viața era înfloritoare.

Potrivit lui Hapgood, în urmă cu 12.000 de ani ceva s-a produs pe Terra și continentele au început să se miște. Antarctica s-a deplasat prea mult la sud și a devenit un continent rece. Oamenii care o locuiau au murit de frig și toate urmele civilizației lor au fost astupate de stratul gros de gheață.

Civilizația minoică

Există anumiți istorici care cred că platon a descris în cartea sa civilizația minoică, care s-a dezvoltat pe Insula Creta în urmă cu peste 4000 de ani.

A fost redescoperită la începutul secolului datorită activității arheologului britanic Arthur Evans. Will Durant face referire la civilizația minoică ca „prima verigă din lanțul european”. Se consideră că primii locuitori ai Cretei au venit pe insulă acum cca. 128 000 ani, în timpul paleoliticului mijlociu. Cu toate acestea, până la începutul mileniului al V-lea î.Hr. nu au existat semnele unei agriculturi avansate. Apariția acestei civilizații și perioadele de bruscă înflorire întrerupte de cataclisme rămân un mister.

Atlantida s-a aflat în Oceanul Atlantic

Unii oameni de știință sunt de părere că Atlantida a fost un continent care s-a aflat în Oceanul Atlantic. Poziția sa nu este specificată cu exactitate, dar se presupune că se putea vedea din Spania. În urma unui cataclism de proporții, continentul s-a scufundat, dar cu toate acestea nu a fost descoperit niciodată.

Atlantida se află în Triunghiul Bermudelor

Această ipoteză a fost lansată pentru prima dată în 1970 de Charles Berlitz, autor al numeroaselor cărți despre fenomene paranormale. Activitatea Triunghiului Bermudelor se datorează continentului dispărut.

Drumul Bimini duce în Atlantida

În 1930, Edgar Cayce spunea că ceea ce cunoaștem sub numele de Drumul Bimini este poarta Atlantidei. Acest drum duce direct la ceea ce a fost cândva o lume înfloritoare și plină de mister.

Explorări aeriene, care au început în 1968, au demonstrat existența a numeroase ansambluri de clădiri, șosele și fortificații scufundate în zona Bahamas, unele din clădiri fiind piramide, domuri gigantice, porturi sau platforme pe care se aflau cu mii de ani în urmă temple și bastioane. Lângă Bimini s-a găsit în apă un trunchi de piramidă cu dimensiunile bazei mici de 54 X 42 m, jumătatea inferioară fiind îngropată în nisip, în apropiere aflându-se un drum lat de 4 m și câteva coloane răsturnate.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK