Ce folosim pentru a prevenii si trata arsurile de stomac

Boala de reflux gastroesofagian poate afecta pe oricine la un moment dat. Fie in urma unei mese picante, fie a deciziei de a te intinde in pat imediat dupa o masa copioasa, senzatia de reflux, adica de „arsuri la stomac”, se poate instala rapid, provocand senzatie de arsura, usturime si disconfort.

Ce folosim pentru a prevenii si trata arsurile de stomac Ce folosim pentru a prevenii si trata arsurile de stomac Ce folosim pentru a prevenii si trata arsurile de stomac
Viata
PUB

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te napustesti imediat asupra medicamentelor antiacide. Bicarbonatul de sodiu este un mod mai sanatos si mai natural de a pune capat problemelor de reflux gastroesofagian!

Refluxul gastroesofagian se instaleaza atunci cand acizii din stomac urca in esofag, cauzand o senzatie de arsura si interferand cu procesul normal de digestie.

Problemele apar atunci cand muschiul care separa stomacul de esofag se deschide si permite patrunderea acizilor gastrici in esofag. Refluxul cronic poate eroda mucoasa esofagului si poate provoca leziuni permanente. Cauzele cele mai frecvente ale refluxului gastroesofagian sporadic sau cronic includ:

• Consumul de alimente foarte picante, acide sau grase

• Supraponderalitatea este asociata cu un tip de hernie care provoaca reflux

• Sarcina

• Anumite medicamente (de ex. aspirina) pot creste riscul aparitiei problemelor de reflux

• Fumatul

Bicarbonatul de sodiu, un remediu natural pentru reflux

Bicarbonatul de sodiu are numeroase intrebuintari. In termeni comuni „praf de copt”, aria de folosire a acestui produs depaseste perimetrul bucatariei. Nu e bun doar pentru prajituri, ci si pe post de remediu naturist. In unele cazuri, poate fi util chiar in lupta impotriva cancerului.

Bicarbonatul de sodiu vindeca boala de reflux gastroesofagian si poate chiar preveni reaparitia ei.

Pancreasul produce in mod natural bicarbonat de sodiu pentru a regla aciditatea stomacului. Fumatul si alti factori de stil de viata pot reduce aceasta abilitate a corpului, crescand astfel riscul de a aparitie a bolii de reflux gastroesofagian. Se crede ca bicarbonatul de sodiu produce aceleasi efecte ca bicarbonatul de sodiu secretat in mod natural de organism.

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru reflux gastroesofagian

Pune capat problemelor de reflux luand dupa fiecare masa o doza mica dar concentrata de bicarbonat.

Dizolva o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-o cana plina cu apa rece. Amestecul este adecvat atat pentru tratarea problemelor de reflux, cat si in scop preventiv.

Asta-i tot! Putin bicarbonat dizolvat in apa si ai scapat de problemele de reflux cat ai zice peste.

Bicarbonatul de sodiu – Masuri de precautie

Bicarbonatul de sodiu este un tratament deosebit de eficient impotriva refluxului gastroesofagian, dar este important sa nu exagerezi cu dozele.

Se recomanda sa nu depasesti sapte doze a cate o jumatate de lingurita fiecare pe o perioada de 24 de ore (persoanele peste 60 de ani nu trebuie sa depaseasca trei jumatati de lingurite in 24 de ore).

Se recomanda ca femeile gravide sa evite folosirea bicarbonatului de sodiu in acest scop fara a consulta mai intai sfatul medicului.

Daca boala de reflux este cronica si severa, iar bicarbonatul de sodiu nu ajuta, consulta un medic cu privire la aceste probleme. Ar putea fi vorba de leziuni esofagiene severe instalate in urma unui reflux prelungit sau a altor cauze, care ar putea necesita un tratament de specialitate.

In ciuda beneficiilor sale de neutralizare, metoda cu bicarbonat nu este adecvata pentru toata lumea. Intrucat produsul contine o forma de sodiu, nu se recomanda sa il folosesti daca tii un regim alimentar cu continut redus de sodiu.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK