Ce se intampla in organism la o banala infectie respiratorie si cand trebuie sa apelati la antiinflamatoare

"Imi curge nasul!" o constatare banala, care nu inseamna decat ca sistemele interioare calca acceleratia. La fel de spectaculoase sunt evenimentele ce apar odata cu folosirea servetelului.

Ce se intampla in organism la o banala infectie respiratorie si cand trebuie sa apelati la antiinflamatoare Ce se intampla in organism la o banala infectie respiratorie si cand trebuie sa apelati la antiinflamatoare Ce se intampla in organism la o banala infectie respiratorie si cand trebuie sa apelati la antiinflamatoare
Sanatate
PUB

Sistemul imunitar este format din celule care circula liber in organism. Au rolul de a detecta tot ce e strain. Vorbim asadar despre leucocite. Sau, cum le stie toate lumea, celulele albe din sange. Sunt produse de organele limfoide primare, adica maduva osoasa si timus, un organ micut situat la nivelul pieptului.

Le secondeaza organe limfoide secundate - ganglionii limfatici, splina, amigdalele si nu numai Veronica Lazar, profesor imunologie: "Exista foliculi limfoizi situati de-a lungul intregului tract respirator ca si in tractul digestiv care sunt principalele porti de intrare in organism a agentilor infectiosi. Sunt ca niste gardieni."

La acest nivel, celulele sistemului imunitar se intalnesc cu virusii si declanseaza asa-numitul raspuns imun - apararea.

Luam exemplul micro-organismelor cu transmitere aeriana, cu care va intalniti zilnic. Uneori le invingeti, alteori nu. Chiar daca nu raciti, la turatie maxima lucreaza totusi hormonii de stres.

Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Glanda suprarenala este un fel de radar care detecteaza micile substante pe care le secreta corpul nostru in contact cu microbul si decarca hormonii de stres."

De exemplu un pacient cu glanda suprarenala in deficit nu face febra, contacteaza o infectie si se poate decompensa pentru ca are mecanismul de alarma, cortizolul este scazut, rezistenta la infectii mica.

Tinind cont de toate aceste informatii luati in considerare ce spun preponderent pediatrii. Cand raciti, apelati la anti-termice doar daca temperatura corporala depaseste 38 de grade Celsius. Celulele albe produc substante care provoaca febra. Dar si unele care omoara virusii.

Antiinflamatoarele luate imediat ce simtiti pielea mai calda limiteaza, asadar, forta de aparare imunitara

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK