Ce trebuie sa faci cand iti cumperi o masina SH?

Achizitia unei masini SH, desi este o decizie buna, poate sa se transforme intr-un esec in cazul in care nu stii principalele etape prin care trebuie sa treci. Saca respecti urmatoarele etape insa, sansele sa te bucuri de o masina perfecta cresc considerabil.

Ce trebuie sa faci cand iti cumperi o masina SH? Ce trebuie sa faci cand iti cumperi o masina SH? Ce trebuie sa faci cand iti cumperi o masina SH?
Sfaturi utile
PUB

1) Alege-ti masina

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti alegi masina. Alegerea poti sa o faci in functie de mai multe criterii, cum ar fi pretul pieselor de schimb (Gasesti pe PIESE-AUTO.RO o multime de variante pentru a face comparatia), in functie de fiabilitate si in functie de recomandari. Incearca sa alegi o masina cat mai populara, deoarece in felul acesta ai garantia faptului ca intretinerea este ieftina.

2) Gaseste un vanzator

Este timpul sa gasesti o persoana care vinde masina pe care ti-o doresti. Exista o multime de site-uri de anunturi unde poti gasi masina perfecta . Ar fi ideal sa gasesti o masina gata inmatriculata pentru a scapa de o multime de hartogarii si birocratie, dar si de anumite riscuri pe care le implica masinile neinmatriculate.

3) Mergi la un service auto cu masina

Chiar daca vanzatorul pare de incredere si iti spune ca masina este OK, este bine sa mergi totusi la un service pentru o verificare tehnica totala. Este recomandat un service specializat, care sa aiba toate dotarile tehnice necesare si sa poata depista chiar si cele mai mici probleme. De regula, o verificare totala costa intre 100 si 150 de lei, bani care merita investitia.

4) Programeaza masina la RAR

Pentru a obtine certificatul de autenticitate trebuie sa programezi masina online, pe site-ul rarom.ro sau telefonic. Vei avea nevoie de o cerere de activitate RAR, de act de identitate, carte de identitate a autoturismului si dovada ITP.

5) Asigura-te ca vanzatorul a obtinut certificatul fiscal si intocmeste cu el un contract de vanzare cumparare, un certificat de radiere si o fisa de inmatriculare. De asemenea, trebuie sa obtii fisa de inmatriculare de la vanzator.

Dupa ce ai obtinut toate aceste detalii, poti plati si poti lua masina. Ulterior, dupa ce este in posesia ta, trebuie sa o inmatriculezi si este recomandat sa gasesit un magazin de piese auto pentru eventualitatea in care se intampla ceva cu masina.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK