Cum recunoști un copil abuzat sexual. 10 semne care ar trebui să te alarmeze

Toate schimbările comportamentale ale copilului tău ar trebui să te îngrijoreze. Însă, există situații mai speciale care ar trebui să te alarmeze și în care este recomandat să cauți ajutor specializat.

Cum recunoști un copil abuzat sexual. 10 semne care ar trebui să te alarmeze Cum recunoști un copil abuzat sexual. 10 semne care ar trebui să te alarmeze Cum recunoști un copil abuzat sexual. 10 semne care ar trebui să te alarmeze
Viata
PUB

O mamă a povestit pe un forum că a devenit suspicioasă când fiica sa în vârstă de cinci ani a devenit „maniacă și agresivă”, schimbări care au apărut în decursul unei luni. „Maniacă în sensul că a devenit foarte neastâmpărată, aleargă peste tot, vorbește fără noimă, nu ascultă, suferă de insomnii și a devenit foarte impulsivă (fură din farfuriile altora),” a scris părintele. De asemenea, printre simptome, femeie a enumerat și agresivitate, episoade violente, precum maltratarea pisicii sau folosirea înjurăturilor. Mama și-a auzit fiica spunând că „ar vrea să omoare pe cineva în bătaie” sau că incendiul de la Grenfell Tower a fost “foarte amuzant.” Mulți dintre părinții aflați pe forum i-au spus mamei că e posibil ca fiica sa să fi fost abuzată sexual, iar Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) le-a dat dreptate. „Schimbările bruște, fără motiv, de comportament reprezintă, deseori, semne ale unei forme de abuz,” atrage atenția Emily Cherry, reprezentant NSPCC.

„Unul dintre semnalele care ar trebui să te alarmeze este când copilul tău se teme că va fi pârât profesorilor sau poliției. Abuzatorii se folosesc de frică, rușine și vină pentru a obține tăcerea victimelor,” spune Emily Cherry pentru The Independent.

Semnele care trebuie să te alarmeze, potrivit NSPCC.

-Apariția bruscă a episoadelor violente (în special la copiii mici)

-Incontinența urinară nocturnă

-Infecții urinare

-Tulburări de alimentație

-Insomnii

-Sensibilitate în zona genitală

-Folosirea unor expresii cu tentă sexuală, fără ca familia să fi purtat discuții pe teme sexuale

-Copilul devine retras

-Refuză sau se teme să întâlnească anumite persoane sau să meargă în anumite locuri

-Are gânduri sinucigașe și se rănește singur.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK