De ce ajung femeile să-şi urască soacrele şi ce pot face bărbaţii ca să pună capăt conflictului

Conflictul foarte frecvent dintre soacră şi noră riscă să distrugă o frumoasă relaţie şi dă serioase bătăi de cap bărbatului care se simte (şi chiar este) prins la mijloc.

De ce ajung femeile să-şi urască soacrele şi ce pot face bărbaţii ca să pună capăt conflictului De ce ajung femeile să-şi urască soacrele şi ce pot face bărbaţii ca să pună capăt conflictului De ce ajung femeile să-şi urască soacrele şi ce pot face bărbaţii ca să pună capăt conflictului
Viata
PUB

Singura soluţie este ca el să gestioneze acest conflict cu multă diplomaţie, ca să nu le supere pe cele două femei importante din viaţa lui.

Sylvia Mikucki-Enyart, profesor de comunicare la Universitatea Wisconsin-Stevens Point, studiază de mult timp aceste relaţii de familie. Ea are câteva recomandări pentru bărbaţii care nu ştiu cum să pună capăt eternelor neînţelegeri dintre soţia şi mama lui.

Una din cele mai delicate şi neplăcute situaţii este vizita neanunţată a soacrei în casa celor doi tineri. Chiar dacă bărbatul poate fi plăcut surprins de acest eveniment, probabil că soţia lui va fi deranjată. Atunci, el se vede nevoit să reacţioneze pentru a evita pe viitor probleme de acest fel, dar este nevoie de o abordare mai diplomată, scrie Menshealth. În loc să-i spună mamei sale că soţia lui e deranjată de acest tip de vizite, el poate să precizeze că se bucură să o vadă, dar că pe viitor ar fi mai bine să anunţe din timp că va veni.


În acest fel, bărbatul îi va arăta mamei că aceasta este dorinţa lui, nu a soţiei şi astfel va avea mai multe şanse ca rugămintea să-i fie ascultată.

Când plănuiesc să dea o masă împreună, de sărbători sau cu altă ocazie, soacra are deseori obiceiul să se amestece foarte mult în pregătirile făcute, lucru care o va deranja pe soţie. În acest caz, bărbatul ar trebui să-i spună mamei sale că apreciază ajutorul, dar că mai bine o lasă pe soţie să se ocupe de organizare, pentru că şi ea se descurcă foarte bine.

Comunicarea va fi mult mai eficientă dacă bărbatul va folosi în discuţiile cu mama cuvântul „noi” în loc de „eu” sau „ea”, pentru că astfel arăta că relaţia lor merge bine şi că au păreri similare. Deci, dacă va contesta ideea soţiei sale, atunci mama va contesta indirect şi dorinţa lui.

Chiar dacă diplomaţia este ideală de cele mai multe ori, în cazul în care soacra îşi jigneşte nora în mod clar, atunci bărbatul ar trebui să reacţioneze ferm: să-i spună că e cazul să-şi ceară scuze şi că el o susţine pe soţia lui.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK