Navighezi pe INTERNET? Stii cine l-a inventat?

Fizicianul Tim Berners-Lee, care lucra pentru laboratoarele CERN, din Elveţia, Geneva, a inventat în 1989 conceptul de internet (world wide web), pentru a permite fizicienilor din universităţile şi institutele de cercetare din jurul lumii să împartă în mod eficient informaţii.

Navighezi pe INTERNET? Stii cine l-a inventat? Navighezi pe INTERNET? Stii cine l-a inventat? Navighezi pe INTERNET? Stii cine l-a inventat?
Curiozitati
PUB

El a preluat ideea de hipertext (text ce conţine şi hiperlinkuri, "a href") şi a creat un sistem de documente de tip hipertext legate între ele cu ajutorul linkurilor conţinute, prin intermediul cărora se putea naviga de la un document la altul, de la o adresă la alta...

După 4 ani, la data de 30 aprilie 1993, CERN a publicat un document prin care tehnologia pe care se bazează internetul (world wide web) a devenit disponibilă în mod gratuit oricui voia să o folosească.

Oricine putea să-şi instaleze software-ul necesar dezvoltării şi exploatării unui site web, împreună cu un browser de nivel entry level şi o librărie de coduri.

Documentul: https://cds.cern.ch/record/1164399

Gratuitatea şi utilitatea tehnologiei au transformat fenomenul de adopţie www într-o adevărată explozie, internetul ajungând azi la nivelul la care toată lumea îl accesează şi îl foloseşte.

Inventatorul internetului: Tim Berners-Lee
Primul site web din lume: http://info.cern.ch

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK