Ouale pot fi folosite ca medicament complet! Uite cum le poti prepara!

Ouale reprezinta un aliment tonic si hranitor dar pot fi folosite si ca medicament impotriva unor boli la care nu te-ai fi gandit.

Ouale pot fi folosite ca medicament complet! Uite cum le poti prepara! Ouale pot fi folosite ca medicament complet! Uite cum le poti prepara! Ouale pot fi folosite ca medicament complet! Uite cum le poti prepara!
Sanatate
PUB

Cei bolnavi de rinichi, de ficat nu au voie sa manance oua. De asemenea, copiilor mai mici de un an nu e bine sa li se dea oua, fiindca pot face eczeme.

Ouale trebuie sa fie proaspete. Oul fiert moale (care nu sta mai mult de doua minute in apa) este cel mai usor de mistuit, si e bine sa le fie dat copiilor si convalescentilor. Ouale fierte tari sunt greu de mistuit. Ochiurile si omletele preparate cu unt proaspat se mistuie, si ele, usor.

Pentru arsuri bateti un galbenus de ou crud cu 50 g unt proaspat. Aplicati amestecul pe zona vatamata. Repetati procedeul de mai multe ori pe zi.

Pentru copii si convalescenti amestecati un galbenus de ou crud cu o lingurita de rom bun. Diluati-l cu un pahar de apa indulcita cu zahar.

Pentru inflamarea pleoapei de jos se pun comprese cu albus de ou, batut cu apa de patlagina (macerat).

Pentru copiii rahitici se pun cateva varfuri de cutit de coji pisate de ou in mancare.

Pentru dizenterie se ia din ora in ora cate o lingura dintr-un amestec preparat din doua albusuri de ou diluate cu un pahar de apa indulcita cu zahar, potrivit formula-as.ro.

Pentru otravirea cu mercur se recomanda albusul de ou amestecat in lapte rece sau apa albuminoasa, care se prepara din 4 albusuri batute, peste care se toarna un litru de apa.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK