POSTUL – cea mai buna cale de detoxifiere a organismului, vezi ce boli poate vindeca!

Postul este cea mai veche metoda de curatare a organismului, dar si de vindecare a multor boli.

POSTUL – cea mai buna cale de detoxifiere a organismului, vezi ce boli poate vindeca! POSTUL – cea mai buna cale de detoxifiere a organismului, vezi ce boli poate vindeca! POSTUL – cea mai buna cale de detoxifiere a organismului, vezi ce boli poate vindeca!
Viata
PUB

Cine crede ca nu are rost sa tina post, ca lumea s-a modernizat si ca puterea de credinta a scazut foarte mult, are foarte mult de pierdut. Postul nu il tinem doar pentru credinta sau pentru cineva, il tinem pentru noi, pentru curatarea corpului nostru.

Cand tinem post corpul nostru sufera transformari, energia nu o mai ia din ce era obisnuit, prin lipsa de proteina animala, organismul nostru trebuie sa o ia din alta parte, adica din hrana vegetala, uneori si din cea de peste(cand sunt dezlegari la peste). Celulele sufera si ele aceasta schimbare, dar cele afectate sunt celulele ce formeaza tumorile, celulele canceroase. Corpul nostru consuma ce nu era obisnuit sa consume, in special ce ne dauneaza. Un lucru bun pentru multe persoane este ca in timpul postului grasimea in exces incepe sa fie transformata de organism in energie.

Cum ne poate vindeca postul, aflam de pe cocoon.ro:

* Postul este extrem de benefic in cazul bolilor cronice cardio-vasculare si a deficientelor congestive ale inimii, reducand nivelul trigliceridelor, a depunerilor de pe artere, a nivelului global de colesterol si ridicand nivelul colesterolului HDL.

* Postul s-a dovedit extrem de eficient si in tratarea diabetului de tip II, deseori eliminand complet dezechilibrul.

* Datorita efectelor pe termen lung asupra metabolismului, asupra depozitelor de grasime din corp si asupra afectiunilor care sunt asociate cu obezitatea, postul este unul dintre cele mai eficiente instrumente de tratament impotriva obezitatii.

* Un numar insemnat de studii au descoperit faptul ca postul are un efect benefic in cazul epilepsiei, reducand durata, numarul si severitatea crizelor. Postul este indeosebi eficient pentru imbunatatirea simtptomelor sau pentru vindecare completa a epilepsiei in cazul copiilor.

* In 1988, un grup de 88 de persoane cu pancreatita si-a imbunatatit conditia mult mai mult decat ar fi facut-o chiar si operatia. Nici „suctiunea nanogastrica” si nici „cimetidinele” nu au avut un efect atat de benefic asupra acestor persoane, precum a avut-o postul. Simptomele au disparut indiferent de etiologia bolii.

* Numeroase alte studii au aratat ca postul este eficient in tratarea osteoartritei si a artritei reumatoide. Postul are efecte semnificative anti-inflamatorii asupra organismului, cercetatorii descoperind in urma studiilor scaderi ale ratei de sedimentare a eritrocitelor, a durerilor articulare si a durerilor in general, ale rigiditatii articulatiilor si a nevoii de medicatie.

* Toate bolile auto-imunitare precum lupus, cupercoza, urticaria cronica si glomerulonefrita cronica au raspuns bine la post.

* Intoxicatiile severe au fost in mod semnificativ eliminate prin post. Studiile clinice au aratat ca oamenii intoxicati cu bifenoli policlorinati au experimentat o usurare „dramatica” dupa 7 – 10 zile de post.

* Functiile imunitare scazute se imbunatatesc in timpul postului. Studiile au aratat ca exista o crestere a activitatii macrofage, o crestere a imunitatii celulare, o scadere a influentei factorilor complementari, o scadere a complexelor anti-imunitare, o cresterea a nivelulrilor de imunoglobulina, a activitatii bactericidale neutrofile, o scadere a blastogenezei limfocitelor, o crestere a distrugerii monocitelor si a functiilor bactericidale si o crestere semnificativa a actiunilor globulelor albe.

* Alte boli care au raspuns la post: bolile psiho-somatice, vezica neurogenica, psoriazisul, eczemele, tromboflebitele, ulcerele varicoase, astmul bronsic, lumbago, depresia, nevrozele, schizofrenia, ulcerele duodenale, fibroamele uterine, parazitii intestinali, guta, alergiile, rinita alergica, urticaria, scleroza multipla si insomnia.

* Afirmatiile istorice care spun ca postul mareste durata de viata incep sa fie sustinute de catre cerectarile care au fost publicate in literatura de specialitate. Posturile repetate de 4 zile au avut efecte evidente asupra duratei de viata atat a soarecilor de laborator normali cat si a celor compromisi din punct de vedere imun.

* Cu toate ca folosirea postului in cazul cancerul este controversata, exista deja date care DEMONSTREAZA ca postul ajuta la prevenirea cancerului. Postul intermitent (2 zile pe saptamana) a aratat efecte inhibitorii asupra dezvoltarii cancerului la sobolani.

Pe timpul postului carnea de peste este singura permisa, in anumite zile(dezlegari), si este singura sursa de proteina animala sa zicem. Consumul de peste aduce si el o serie de beneficii organismului nostru, prin continutul de: acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, proteine, vitaminele A, B12, D, E, minerale cum sunt fosfor, fier, seleniu, iod si potasiu. Aici intra si consumul de icre. O sa revin cu un articol si despre lucrurile nestiute din industria pestelui.

Daca nu puteti sa tineti toate posturile, nu va faceti griji, incercati sa tineti cat puteti, si in special cele doua zile pe saptamana: miercurea si vinerea. Majoritatea batranilor nostri, au tinut post si au fost credinciosi.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK