Soluţii pentru mâini uscate şi crăpate

Frigul, aerul uscat şi vântul specifice sezonului rece usucă pielea de pe mâini, care devin aspră şi crăpată. Nu îţi pierde speranţa, căci acestea vor redeveni moi şi catifelate, cu ajutorul unor remedii naturale.

Soluţii pentru mâini uscate şi crăpate Soluţii pentru mâini uscate şi crăpate Soluţii pentru mâini uscate şi crăpate
Sanatate
PUB

Uleiul de măsline

Antioxidanţii şi acizi graşi esenţiali din uleiul de măsline fac din acesta un remediu excelent împotriva pielii uscate a mâinilor. Masează mâinile cu ulei de măsline călduţ, între 5 şi 10 minute, de două ori pe zi, până când acesta pătrunde în piele. Nu numai că mâinile devin moi şi netede, dar ingredientul este şi un excelent remediu antiîmbătrânire.

Laptele gras

Conţinutul ridicat de grăsime al laptelui gras acţionează ca un hidratant natural pentru pielea cu crăpături. Conţine şi acid lactic, care ajută la exfolierea pielii uscate şi reglează nivelul pH-ului. Ţine mâinile înt-un bol cu lapte, 10 minute, după care te speli cu apă caldă. Mai poţi prepara o cremă puternic hidratantă din 2 linguriţe de smântână, 1 linguriţă de lapte şi 2 linguri de făină de năut. Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pasta pe mâini. Laşi să acţioneze un sfert de oră, după care te speli. Faci tratamentul de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Mierea

Un bun hidratant natural, antioxidant şi antimicrobian, mierea te ajută să ai pielea moale şi fină. O aplici pe mâini şi o laşi aproximativ 10 minute, apoi te speli bine, cu apă caldă. Faci tratamentul de 1-2 ori pe zi, pentru rezultate maxime, mai ales în zilele răcoroase. O altă opţiune este un amestec din câteva picături de zeamă de lămâie, 1 linguiţă de ulei de masline şi 2 linguriţe de miere. Aplici soluţia pe mâini, laşi să se usuce, apoi te clăteşti cu apă caldă. Leacul se recomandă de 3-4 ori pe săptămână.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK