Un leac natural: Canepa Medicinala

Dr. William OShaughnessy, un medic irlandez a introdus pentru prima oara, in Vest, canabisul medicinal, in 1842. Interesant devine faptul, ca irlandezul era doctorul personal al Reginei Victoria, carei ii prescria diferite retete pentru dureri menstruale si migrene, pe baza de tinctura de canabis.

Un leac natural: Canepa Medicinala Un leac natural: Canepa Medicinala Un leac natural: Canepa Medicinala
Curiozitati
PUB

Odata cu aparitia injectiilor hipodermice si a medicamentelor chimice, tratamentele naturiste, printre care si cele extrase din canepa, au intrat in declin.

In ciuda faptului, ca pana in 1970, canabisul a fost interzis oficial in SUA, pana in 1990 au aparut si au fost comercializate cu mult succes doua medicamente bazate pe canabionizi sintetici: Marinol, folosit impotriva SIDA si a greturilor provocate de chemoterapie si Nabinol (THC dizolvat in ulei de susan) recomandat impotriva migrenelor, cefaleelor si hipertensiunii arteriale.

Olanda a legalizat canabisul medicinal in 2003, iar astazi, in SUA , reteaua ATM comercializeaza produse canabisoidale care se elibereaza cu recomandarea medicului de familie.

La congresul de medicina naturista si ayurvedica de la Los Angeles din 2013, s-a tras concluzia ca aceasta planta, interzisa in majoritatea culturilor lumii, cu mici exceptii are efecte benefice, fara prea mari pagube coletarele (ca-n cazul substanelor farmaceutice) in stimularea poftei de mancare la bolnavii de SIDA, usurarea spasmelor provocate de scleroza multipla, diminuarea efectelor devastatoare ale chemioterapiei, in tratatrea durerilor cronice, migrenelor, siclemiei, glaucomului, precum si in diminuarea efectelor sindromului Ehlers-Danlos, Turner-Kieser si arahnodita.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK